maandag 28 januari 2019

Making a Japanese Backpack


Ik had eens een zot plan en bestelde een stofje in Japan! Sofie kon me overtuigen tot Making Backpack onder deskundige begeleiding van Madeline De Stoffenmadam. We volgden de allerlaatste workshop voor de sluiting van de winkel in Steenokkerzeel.


Het was een dagje genieten en het naaien ging initieel heel vlotjes. Het venijn zat hem echter in de staart. De binnnenafwerking gebeurde met bias en deze er netjes aanstikken bleek een werkje dat bij mij maar liefst 1u30 duurde. Opeens wist ik weer waarom ik geen tassennaaister ben ;-)


Het eindresultaat maakte het harde werk meer dan goed! Ik ben er superblij mee, het rugzakje is helemaal geworden, zoals ik voor ogen had in die vrolijke bloemen canvas. Met de hulp van Nancy konden we zelf een eigen label maken, net zoals bij het Scandinavische merk Fjallräven.


Patroon: Making Backpack - Noodlehead
Buitenstof: Cotton + Steel English Garden canvas - Juliet Rose cream - Miss Matatabi
Binnenstof: Noise Cotton Gabardine Twill - See You at Six

12 opmerkingen:

 1. Maar wauw, hoe cool is die zeg! Ik heb een soortgelijk exemplaar geknipt liggen, met dezelfde tassenband maar een iets minder fancy stofje (ik ging eens voor sober gaan. Haha. Nu al spijt van.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt, suuuuuupermooi! Ik deed ook bijna zo lang over die biais, maar het is het zò hard waard! Op den duur werd ik er zelfs een beetje zen van ;-) (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jawadde. Deze is prachtig, precies recht uit een etalage geplukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh! Echt heel mooi, Sylvia! Precies een poepsjiek exemplaar uit de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow zo tof seg! Zo'n vrolijke tas en chapeau voor de binnenafwerking!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! En dat leren label maakt het helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen