woensdag 21 november 2018

Rosie dress - Fibre Mood


De tweede papieren editie van Fibre Mood is een feit, hier kan je er al eens digitaal doorbladeren. Ik mocht in avant-première aan de slag met het Rosie patroon. Deze jurk voor vrouwen heeft prachtige ruffles op het voorpand en dat is helemaal mijn ding.


Ik combineerde het patroon met een stofje uit de nieuwe collectie van Atelier Brunette. Meteen bij de lancering kocht ik het bij De Stoffenkamer om er een lente jurk voor mezelf mee te maken. Bij deze ben ik daar ruim op tijd in geslaagd!


Naast de ongelofelijk mooie print en kleuren heeft de kwaliteit van de stof mij deze keer ook helemaal overdonderd. De viscose heeft een fijn reliëf en kreukt totaal niet in vergelijking met de stoffen uit de vorige collectie van Atelier Brunette.


Rosie naaide vlot en ik paste met gemak in mijn gebruikelijke maat. Het rekkertje in de taille neem je best smal genoeg, want het rekt zo hard uit bij het stikken aan de naadwaarde. Verder diepte ik de hals iets verder uit en werkte af met bias gemaakt uit dezelfde stof.


De mouwen vallen eerder driekwart uit bij mij, maar dat is te wijten aan een tekort aan stof. Met een beetje puzzelen kwam ik toe met 1,5m, terwijl het patroon meer dan 2m aanbeveelt. Check de linkparty voor meer Rosies en andere creaties uit het nieuwe patroonboek van Fibre Mood.


Patroon: Rosie - Fibre Mood
Stof: Viscose Posie Green Atelier Brunette - De Stoffenkamer
5 opmerkingen:

 1. opnieuw een pareltje. Eenvoud siert!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waaaw, wat een prachtige jurk! Zowel het patroon als de stof, staat je ongelooflijk goed :) En nu maar hopen dat het snel weer lente is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat stofje ligt hier ook te wachten op lente! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw prachtig! en hoera voor atelier brunette die niet kreukt want het zijn zo'n feestelijke stofjes dat ik het zonde zou vinden om ze net niet te kunnen dragen voor feestjes door de kreuken

  BeantwoordenVerwijderen