dinsdag 16 oktober 2018

Louise & Merel


De prijs van de meest ingewikkelde en tijdsrovende creaties van 2018 gaat zonder twijfel naar Louise in de categorie "naaien" en naar Merel in de categorie "breien. Ze combineren toevallig wel mooi samen!


Ikatee Couture werkte samen met Petites Choses en dat leverde twee jurkjes/blouses op: Ida & Louise. De mooie opstaande kraag sprak me meteen aan en deze past op beide jurken. Of je kan hem weggelaten, dat bespaart veel werk...


Louise en voornamelijk de kraag waren een uitdaging! Wanneer ik eindelijk de complexe uitleg ontcijferd had, bleek dat het knopenpad en staander van de kraag er niet op de gebruikelijk wijze aangezet moesten worden en kon ik de boel helemaal lostornen.


En na de kraag wachtten nog 8 knopensgaten op de rug en manchetten met knopen aan de mouwen. De mooie stof van Rita co Rita gekocht bij Mondepot zorgde ervoor dat de jurk alle moeite waard was.


Over naar Merel, ook al zo'n complexe dame. Het breipatroon van deze cardigan komt uit het boekje Toppertjes voor de zomer 2016/2017 van Julija shop. Ik kocht het boekje tijdens een weekendje "Zalig in Anwerpen" in de lente.


Het boekje, de wol en breipriemen 4 en 3.5 gingen mee op reis naar Vietnam. Onderweg raakte ik het boekje kwijt op de bus, maar gelukkig kon ik verder breien met de hulp van Nicky.


Na een hele maand breien was de cardigan nog lang niet af en ook hier bleek de hals het moeilijkste deel voor mij. Ik ben dan ook heel blij met de mooie herfst, zodat ze dit katoenen truitje toch nog even kan aandoen! Om af te sluiten nog een real life foto om te tonen hoe fotoshoots buiten eraan toe gaan...


Patronen: Louise - Ikatee Couture
                Merel - Toppertjes voor de zomer 2016/2017 van Julija shop
Stof: Rita & Co - Mondepot
Wol: Borgo de Pazzi giza nr 26 - Wolhuis10 opmerkingen:

 1. Twee topstukken! Ik weet niet of ik het je had nagedaan, die stukken afwerken. Gelukkig deed jij het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, chapeau voor je doorzettingsvermogen! Die cardigan ziet er echt pro uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wauw! het mag dat doorzetten gewest zijn, wél 2 mooie exemplaren uiteindelijk! En wat valt die stof mooi door, fan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De stof is echt een pareltje, zo soepel en kreukvrij, dat hielp mij doorzetten!

   Verwijderen
 4. Ik vond die twee duimen omhoog ook typerend - als ik er niet op let, dan staat hier bij dochterlief werkelijk op iedere foto minsten 1 duim omhoog ;). Ik vind de jurk erg geslaagd - de cardigan trouwens ook, maar breien is mij zo vreemd dat ik me daar weinig kan bij voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die duimpjes, zo typisch! Of het peace teken dat leerde ze in Azië deze zomer :-)

   Verwijderen
 5. Oh die jurk, ik zou die zelf ook zo gaan dragen! Prachtig stofje, jammer dat het niet meer te krijgen is of er was een stormloop!
  Respect voor jou truitje ook, ik moet nog steeds mijn eenvoudige cardigan van vorige winter afwerken (bloos).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een mooi setje, wat mij betreft de moeite zeker en vast waard, hopelijk komen er nog veel dagen waarop ze beide stukken kan dragen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  Movie Online

  BeantwoordenVerwijderen