woensdag 11 juli 2018

Linnen Stone short


Het inpakken voor onze vakantie is begonnen en ik stelde vast dat MDH nog wel een short kon gebruiken. Dat zou ik wel even snel fixen met een mooie lap linnen van De Stoffenkamer, die ik ooit kocht met een ander doel voor ogen. 


Voor de kinderen naaide ik reeds talloze shorten op minder dan een uur tijd, maar dat was met dit mannenexemplaar anders. De Stone short van La Maison Victor is een full option short met een gulp, riemlusjes, zakken voor- en achteraan en niet te vergeten zowat elke naad wordt doorstikt met een dubbel stiksel. 


Ik heb geprobeerd geduldig alle voorgeschreven stapjes te volgen, maar de horizontale riemlussen en de sportieve striksluiting liet ik weg. Gelukkig was ook een functionele gulp niet nodig, de hubby kan zich in de short wurmen enkel door het openen van de bovenste knoop. De tailleband van maat L was aan de brede kant, ik heb er nog een rekker in moeten verwerken. 


Voor de rest is de pasvorm prima en is ze heerlijk om te dragen in deze luchtige linnen stof verzekerde MDH mij. Het is een short voor het leven, hopelijk "groeit" hij er nooit uit, want ze kostte mij toch ongeveer een volledige dag uit mijn leven ;-)


Ontdek op Fibre Mood nog vele creaties, het is vandaag weer link party dag!Patroon: Stone Short - La Maison Victor mei-juni 2015
Stof: Robert Kaufman Essex Yarn Dyed dusty green - De Stoffenkamer
5 opmerkingen:

 1. leuk om nog een mannennaaisel te zien! Goed idee om er eentje in linnen te maken, ik maakte dit model ooit uit gabardine (en hij draagt ze nog altijd na 3 jaar) maar brak er toch menige naald op met al die lagen die doorstikt moesten worden.
  veel plezier op verlof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik polste voorzichtig bij de wederhelft "of hij nog iets nodig had, voor de vakantie". Een broek bleek tot de verlangens te behoren maar euh, ik kocht er een omdat ik even geen tijd of courage had om er zelf een te maken. Maar ik onthoud dit patroon en de tip "linnen". En skip alvast alle frullen, dat ook ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel tof! Ik ben fan van linnen broeken, ontdek ik gaandeweg! Deze is alvast een prachtexemplaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi. Vraagje: klopte de matentabel en heb je aanpassingen moeten doen?

  BeantwoordenVerwijderen