woensdag 27 juni 2018

Lux dress & jumpsuit - Bel'Etoile


Bel' Etoile lanceert het Lux jurk en jumpsuit patroon, een topper voor de zomer! Het patroon voorziet opties om een jurk in één of twee delen te maken of een jumpsuit. Ideaal voor zonnige dagen en het naaien neemt maximum een uur of twee in beslag.


Ik testte mee en maakte er meteen twee! Als eerste versie de 1-delige jurk in de fantatsische citroentjes van Lily Balou bij Mondepot. De stof is een soort french terry met de de lusjes aan de buitenzijde, waardoor het op badstof lijkt. Er zit heel weinig rek in de stof, daarom liet ik de mouw- en halsboorden achterwege en zoomde gewoon 1 cm om.


Dankzij Bel'Etoile en haar goede handleiding ontdekte ik de rimpelelastiek en dat lukte prima. Echter bij het dragen bleek deze geweldig te kriebelen, vooral ter hoogte van de vastgestikte uiteinden van de elastiek. De dochter kon het jurkje echt niet verdragen op haar gevoelig velletje. Gelukkig weet elke naaister daar een oplossing voor, zoals een strook stof binnenin op de plaats van de elastiek stikken.


Versie twee is de 2-delige jurk in de eveneens fantastische Tencel van Chat Chocolat. Ik combineerde een restje van mijn jurk met de lichtroze Tencel.


De mouwen werden aangepast naar het idee van Noortje Prullemie. Zij schrijft morgen een tutorial van hoe je er een ruffle aan kan zetten.


De nieuwe geo silver elastiek van De Stoffenkamer en een applicatie van Sticky Lemon maken het plaatje compleet.De foto's van mijn tijgertje werden gemaakt na een zeer vermoeiend, maar leuk weekend vol feestjes. We tellen af naar het einde van het schooljaar en ons groot verlof! Deze jurkjes gaan alvast mee op reis! Wil jij ook nog snel een vakantiejurkje maken, haal dan als de bliksem het Lux patroon in huis en krijg er tot 2 juli gratis de vrouwenversie bij!


Patroon: Lux dress & jumpsuit - Bel'Etoile
Stof: Citroen Lily Balou - Mondepot
         Tencel van Chat Chocolat - Editex
         Geo silver elastiek - De Stoffenkamer
         Applicatie - Sticky Lemon
5 opmerkingen:

 1. Twee heel toffe versies.
  Hier hebben ze nog nooit geklaagd over kriebelende smockelastiek. Gelukkig was dat snel opgelost bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Twee superleuke versies die een instant zomergevoel geven

  BeantwoordenVerwijderen
 3. here they have never complained about scratchy smock elastic. luckily that was quickly solved with you!

  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen