maandag 11 juni 2018

Lena dress twinning + GIVEWAY


Het Lena patroon en ik dat was liefde op het eerste gezicht! Het laatste nieuwe patroon van Ikatee Couture is er eentje voor zowel meisjes als mama's. Je kan kiezen uit een zwierige maxi jurk of blouse en verschillende rug opties. Er zijn geen sluitingen voorzien, dus de jurk zit op een wip in elkaar.


Sinds ik zelf regelmatig een maxi jurk draag dit seizoen, vraagt Lila zeker wekelijks wanneer haar exemplaar eraan komt. Gelukkig is de Lena jurk de perfecte maxi jurk voor een actieve vierjarige. Je kan er mee rennen, springen, draaien,... dat demonstreert ze hier met verve.


Het stofje is een gekoesterd lapje van Cotton + Steel online gekocht in Japan bij Miss Matatabi. De print en kleuren zijn echt geweldig mooi. Deze lawn katoen is daarenboven ook ontzettend luchtig en zacht om te dragen. 


Als ik Lila laat kiezen, haalt ze elke dag deze jurk uit jaar kast denk ik. En ik kan haar geen ongelijk geven, deze roze jurk is er eentje voor hedendaagse prinsessen.


Het rugje sluit perfect aan dankzij de rekker en je kan kiezen tussen gekruiste bandjes of een strikje om de nek.


Twinning weten we hier wel te smaken en ik besloot ook een Lena voor mezelf te maken. Het patroon voor dames heeft borstnepen en in verhouding een iets hoger lijfje. Ik twijfelde of zo'n ultra losse jurk wel mooi zou staan, maar uiteindelijk ben ik er super tevreden van, ze zit zo zalig.


De stof voor mijn kleed ligt al meer dan een jaar in de kast, ik kocht ze ooit impulsief bij Stitch & Co in Mechelen. Hoera, weer 2 meter uit mijn voorraad verwerkt! Geniet nog van de foto's, we hebben ons een beetje laten gaan :-)

Goed nieuws voor de Lena fans, want ik mag op IG van Ikatee een PDF Lena patroon weggeven voor meisjes of mama's! Klik even door, volg onze beide accounts, tag 2 vriendinnen en laat een berichtje na. Vrijdag maakt mijn crazy lady de winnaar bekend! Succes!


Blauwe stof met bolletjes - Stitch & Co


6 opmerkingen:

 1. keihard fan van die Lena!! Je maakte 2 heel mooie versies!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beiden een super mooi jurk! Lena-fan hier! Deze komt op mijn 'must-sew-list' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het patroon al en ga zeker de kids versie maken, twijfel over de dames versie... wellicht zal de zwaartekracht me (of mijn oudste dochter ) parten spelen (lees we need to wear a bra ☺️) ! Mooie jurken !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuke jurkjes! En ik ben verliefd op het stofje van het kleedje van je dochter! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedaan en ook hele leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen