maandag 23 april 2018

Ume Blogtour - Straightgrain


Een hemdjurk kan deze zomer niet in je kast ontbreken! Voor mezelf maakte ik er al eentje en natuurlijk moest er voor Lila ook één volgen. Wel geen twinning deze keer ;-)


Voor de Ume jurk van Straightgrain bestelde ik speciaal een stofje in Japan. Het is een fantastische double gauze uit de laatste nieuwe collectie van Nani Iro. Onlangs spotte ik het stofje ook in deze Belgische webshop.


De Ume hemdjurk heeft vele opties zoals we van Straightgrain gewoon zijn. Ik koos voor de A-lijn jurk met polo knopenpat. De technieken voor deze jurk lijken op het eerste zicht iets complexer, maar An loodst je er moeiteloos doorheen.


De jurk valt wel korter dan ik van Straightgrain patroontjes gewoon ben. Ik printte maat 4j en verlengde 2 cm, maar dat mag volgende keer iets meer zijn.


De jurk is alleszins fietsproof! Lila kreeg een nieuwe, grote fiets, nadat ze leerde fietsen op 2 wielen. Deze fiets is echter nog wat te groot om de zijwieltjes al te verwijderen. Het zalmroze van de fiets past toevallig perfect bij haar outfit!


Patroon: Ume hemdjurk - Straightgrain
Stof: Nani Iro - Miss Matatabi
Sandaaltjes: Gallucci - Raaf en Vos
Fiets: Veloretti


Meer Ume inspiratie vind je hier:
Kaatjenaaisels  –  Van Jansen  –  I Sew Blanche  –  sewpony  –  So Popo Sew
My Petite Sophie  –  Bel’Etoile  –  Lily & Woody  –  Christinaa  –  MinnieMie  –  Kneesocksandgoldilocks


11 opmerkingen: