dinsdag 27 maart 2018

Californian Spring Party


Uitgerekend dit eerste heerlijke lenteweekend vierde Wout zijn lentefeest! De voorbereidingen die daaraan vooraf gingen wil ik graag met jullie delen.Voor het thema ben ik vetrokken van één van mijn favoriete SYAS stofjes. Wout en alles wat met  de zee te maken heeft, is een perfecte match. De foto's wou ik dan ook graag aan zee maken, maar onze Belgische kust in februari is niet ideaal om in short te poseren. Toevallig hadden we in de krokusvakantie net een reis gepland naar California en zo kwamen we tot het uiteindelijke thema: Californian Spring Party!
Ik begon naar goede gewoonte zoals voor elke feestelijke gelegenheid voor de zoon met een Theo hemdje. De cotton lawn kwaliteit van SYAS is echt aangenaam om te dragen; stijve katoentjes komen zijn kast niet meer in. Vervolgens werd de outfit wegens tijdsnood (en een voorliefde voor shoppen) vervolledigd met enkele toppers van onze Belgische kindermode. Ook de rest van de familie werd gestyled in dezelfde kleuren als de feesteling.Eveneens in het vissen stofje naaide ik cadeauzakjes volgens de supersnelle tutorial van Straight Grain. Naast zon en zee staat California ook voor grote droogte, dat merkten we tijdens een hiking trip in Joshua Tree Park. Vetplantjes gedijen daar goed en zo passen de cadeau plantjes uit Ikea perfect in het thema ;-) Ten slotte voorzagen we voor de kindjes een doosje tic tacs.De foto's zelf maken vond ik de grootste uitdaging aan de hele lentefeest organisatie. Ik had toch twee pogingen nodig (op Venice beach en El Matador beach), om teverden te zijn met het resultaat. En ook lightroom hielp een handje, al heb ik op dat vlak nog steeds veel te leren. Ik droom ervan om mijn foto's er zo magisch te doen uitzien als die van de SYAS playtime shoots. Naomi, geef je geen workshop, please?


Eenmaal de foto's getrokken, bestelde ik de kaartjes, stickers en een grote print, allemaal bij Smartphoto. De bestelling lag al netjes op ons te wachten bij thuiskomst van de reis, zodat ik meteen de uitnodigingen kon versturen.


Het was een prachtig weekend met de familie en zijn vriendjes op het Brusselse lentefeest. Ik kijk al uit naar de planning van een tweede lentefeest binnen 2 jaar!


Patroon: Theo - Zonen 09
               Zakjes - Straight Grain
Uitnodigingen en bedankjes: Smartphoto
Plantjes en serre: Ikea


9 opmerkingen:

 1. Heerlijk om op een eerste lentedag te vieren in Californian style, de gasten zullen zich echt op 'Venice beach' gewaand hebben (dat zou ik toch gedaan hebben ;-) )!
  Leuke extraatjes, mooi kaartje en een stralend gezin! Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Droom droom! Zeg, ik volg nu een opleiding Lightroom in het CVO in Vilvoorde. Een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik volgde fotografie bij het CVO, maar Lightroom staat ook nog op mijn wishlist ;-)

   Verwijderen
 3. Oh wat mooi allemaal, ik zou er bijna opnieuw een lentefeest voor willen organiseren. Prachtige foto's, Sylvia!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's.Tof gedaan,totaal plaatje klopt.Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is zo geweldig dromerig mooi allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Awel, bij die magische-licht-foto's dacht ik meteen aan de SYAS-beelden. Geslaagd dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooi! En wat een geluk, dat lenteweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super mooi weer! En die achtergrond 💙

  BeantwoordenVerwijderen