dinsdag 9 januari 2018

Party Animals - Lotte MartensLotte Martens Party Animals is de nieuwe feestcollectie voor elk feestbeest! Werkelijk elk gezinslid kan je aankleden met deze stoffen, dat ontdek je doorheen deze feestelijke blogpost.


De 5 nieuwe jacquards en 5 nieuwe zijden stoffen passen ook perfect bij de reeds bestaande collectie. Op zoek naar de perfecte stoffencombinatie, doe dan inspiratie op bij de Just knot it jurkjes van Mind the Whale. 


Lotte en Eva organiseerden een naaidag en fotoshoot met alles erop en eraan. Kapster, make-up, Hippe schoentjes en zelfs handgeprinte kniekousen! De kousjes zullen trouwens binnenkort ook op de markt komen.


Voor Lila ging ik aan de slag met Sparkle Aronia Jersey 02 voor een Nore T-shirt van Compagnie M  met knoopje, waarvoor ik eerder een handleiding schreef. De top werd nog gepimpt met een applicatie uit het pakket Canna 004. De Spacer Limonium Silver scuba was ideaal voor een wijd plooirokje op basis van de Blake dress. Een eenvoudige en snel te naaien outfit, maar heel feestelijk door de mooie stoffen.


Voor Wout maakte ik eveneens een Nore T-shirt in de groene Aronia Jersey 04. Ik speelde hier met de lijnen op de stof voor een extra accent ter hoogte van de mouwen en het zakje.


Zijn redelijk sportieve outfit was net klaar toen er een brief in de boekentas zat, met de vraag of Wout zou deelnemen aan het Brussels Lentefeest. Ik dacht dat dit pas in het tweede leerjaar zou doorgaan, niet dus...


De Lentefeest naaikoorts sloeg meteen toe en ik ben aan het overwegen een blazer te naaien naar het prachtige voorbeeld van Laurence.


De Ciconi 05, de nieuwe jacquard heeft eigenlijk 2 bruikbare kanten, de ene meer groen, de andere meer wit. Beide kanten hebben een feestelijke glans zoals duidelijk te zien is op de foto's. 


Een blouse voor mezelf uit niet rekbare jacquard bezorgde me voor ik aan de stof gevoeld had lichte stress. Nergens voor nodig zo bleek, want de stof valt heel soepel en is zeker dun genoeg voor een blouse, maar ook stevig genoeg voor een vestje.


Ik koos voor het Donna patroon uit La Maison Victor, een eerder uitgeprobeerd succesrecept. De knoopjes van Petit Pan met roze stipjes pasten ook perfect bij de roze papegaaien. Voor de rok plakte ik met plakband een patroon in de plooitjes (een aantal plooitjes toe en dan weer eentje open, rekening houdend met de tailleomtrek). Vervolgens was het een koud kunstje om de zilveren rekker eraan te stikken. 


Ook de husband werd op het laatste moment gestrikt voor de fotoshoot. Met een restje van de jacquard maakte ik hem een das volgens deze gratis handleiding. En zo was ons feestje compleet, we hebben ervan genoten!


Het volledige collectieboek van Lotte Martens vind je hier en de stoffen die ik gebruikte staan hieronder nog eens op een rijtje:

Lila: Nore T-shirt Compagnie M - 50 cm Sparkle Aronia Jersey 02 + Applicatie Canna 004
        Blake rok - 30 cm Spacer Limonium Silver
        Condor kousen handgeprint door Lotte Martens
Wout: Nore T-shirt - 75 cm Aronia Jersey 04
Lila en Wout: Hippeschoentjes
Ik: Donna Blouse LMV - 1 meter Ciconi 05 
     1 paneel Plissé Limonium Silver rok
Hubby: Das - Ciconi 05


9 opmerkingen: