dinsdag 19 december 2017

Velvet Rianne


Uit 2 meter velvet, haalde ik 2 jurken! De Millie dress voor Lila zag je al en ik kon het niet laten om met dat heerlijk stofje ook eentje voor mezelf te maken. De kleur is moeilijk weer te geven op foto, soms lijkt het ijsblauw en als de zon erop schijn eerder muntgroen.


Het werd de easy peasy Rianne jurk uit La Maison Victor, een patroon dat hier al meermaals dienst deed, al dan niet in vereenvoudigde vorm. Deze keer maakte ik de hals minder wijd door enkele plooien en een boordje toe te voegen. Voor de plooien inspireerde ik mij op het nieuwe Rocco patroon van Zonen 09 en de Janne dress van Compagnie M.


Een patch ter hoogte van elke schoudernaad was de finishing touch. Ik kocht deze in een mini fournituren winkeltje op werktrip naar Dubai.


Stof: Dusty Mint Velvet - Madeline de Stoffenmadam
Patroon: Rianne jurk - La Maison Victor editie jan/feb 2015


9 opmerkingen:

 1. Fantastisch mooi! Toen mijn dochter dat Milliejurkje van jouw dochter zag, moest ik onmiddellijk stof bestellen voor 'hetzelfde jurkje'. Ik zocht op 'ijsblauw' en bestelde uiteindelijk 'munt':), en jouw versie van de Rianne jurk is ook zo mooi, prachtige details en het past ook echt in jouw kleurengamma!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zalig jurkje! Ik ben zelf ook helemaal zot van de Velvet... Die plooien geven het echt dat juiste extraatje! B.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige jurk, de kleur staan je echt geweldig goed! Leuk ook dat je de roccoplooitjes erin verwerkte, dat geeft het net dat tikkeltje extra!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beeldig schoon. Velvet heeft ook mijn hart gestolen. De nieuwjaarsoutfit van zowel mezelf als van mijn meisjes zullen in de velvetstof zijn... Nu alleen hopen dat ik ze nog tijdig klaar krijg;

  BeantwoordenVerwijderen