dinsdag 26 december 2017

Sparkling Elona dress


Met de feestdagen in het vooruitzicht, kon ik nog wel een extra feestjurk gebruiken. De Elona dress van Ikatee is een twinning patroon voor moeder en dochter in samenwerking met Jolies Bobines.  Deze jurk stond al op mijn wishlist sinds de lancering in september. Zij maakte een prachtversie en inspireerde me om ook eerst eentje voor mezelf te maken. Al komt die versie voor Lila er zeker ook in 2018!


Het patroon voorziet talloze opties om een blouse, korte jurk of midi jurk te maken, al dan niet met een ruffle erbij. Ik koos voor de korte jurk met driekwart mouwen en een kleine ruffle. Tijdens het naaiproces nam ik enkele shortcuts. Ik vergrootte de halsopening zodat mijn hoofd er zeker door paste en zo werd een fuctioneel knopenpad met knoopsgaten overbodig. De hals werd afgewerkt met bias ipv het volledige lijfje te voeren zoals in de handleiding beschreven staat.


De soepele jeansstof met gouden veren kocht ik op het boekenfeest van Annick & Griet bij het standje van Stoffen van Leuven. Feestelijk en toch overal draagbaar, de Elona dress is echt een aanwinst in mijn kast. Fijne feestdagen aan iedereen!
9 opmerkingen:

 1. Deze feestelijke jurk staat je heel mooi! Ik ben toch meer fan van de korte versie, zoals jij hem maakte. Heel mooi stofje en perfecte knoopjes heb je gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eenvoudig siert.
  Mooi detail die kleine bolletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh, ruches zijn altijd mijn ding! ;-)
  Heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt suuuuuuper mooi. Ruches zijn meestal niet zo mijn ding maar zo subtiel wel helemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke stof en tof patroon: echt een modelletje dat in veel stoffen en uitvoeringen prachtig is volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, ik ging ook met deze stof aan de slag voor een feestjurk... mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi patroontje seg en in combinatie met dat goud ook erg feestelijk!

  BeantwoordenVerwijderen