dinsdag 28 november 2017

Neal Cardigan
LMV heeft deze week een mannenspecial uitgebracht! Toeval wil dat ik net een mannennaaisel maakte, namelijk de Neal Cardigan uit de vorige editie. Meer dan één à twee keer per jaar wordt hier niet genaaid voor mannen, dus hij kan weer even verder :-)


De Neal cardigan is een supersnel patroon dat vraagt om een mooie stof. Deze prachtige jacquard kozen we samen tijdens een bezoekje aan De Stoffenkamer. De petrol versie is vermoedelijk uitverkocht, maar de beige variant is nog wel te vinden. Voor de boorden gebruikte ik de achterkant van de stof.


De cardigan heeft eerlijk gezegd nog wel wat aanpassingen nodig. Ten eerste heb ik de maat L serieus moeten versmallen, ook al koos ik de juiste maat volgens de matentabel. Ten tweede krult de voorzijde van de cardigan steeds open, zodat de afwerking met bias aan de binnenzijde zeer zichtbaar is. Ik overweeg om er knopen aan te zetten, maar zou dat goed komen zonder versteviging? Iemand tips of andere ideeën? 


Patroon: Neal Cardigan - La Maison Victor Nov/Dec 2017
Stof: Jacquard tricot Birdie Boom - De Stoffenkamer
3 opmerkingen:

  1. Jammer dat het niet valt zoals je wil, want mooi is het wel. Ik zou geen knopen durven maken zonder verstevigen, ik verstevigde deze stof zelfs dubbel, maar sloeg er dan wel kam snaps in. Jammer dat de patronen van LMV nooit helemaal kloppen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er alleszins mooi uit. Op een restje stof eens testen of je er knoopsgaten in kan maken.

    BeantwoordenVerwijderen