donderdag 9 november 2017

Lotte Martens: Stories without endings


De wintercollectie van Lotte Martens is er eentje met lijnen en ronde vormen zonder einde. De stoffen vertellen een verhaal en dagen elke naaister uit dat verhaal te vertalen in haar maaksel.


Ik kreeg drie pareltjes toegestuurd met perfect bij elkaar passende kleurtinten. Het viel mij meteen op dat enkele stofjes wel mooi zouden passen in ons interieur. Pastelkleurtjes, u weet wel :-))


Vol enthousiasme begon ik aan mijns inziens de moeilijkste stof om te verwerken. Het dikke breisel moest een poef worden. Eerst experimenteerde ik met een ronde poef, maar dat vloekte met de lijnen in de stof. Bij Ikea vond ik het ideale rechthoekige zitbankje om te overtekken met het breisel. Ik kwam net toe met 1 meter.


Een extra groot kussen met een volledig paneel Bromelia 08 maakte mijn interieur verhaal compleet. Het is een heerlijk nieuw hoekje geworden in ons huis in combinatie met de velvet zeteltjes.


De soepele tricot met verschillende schakeringen roze werd voorbehouden voor Lila. Vorige winter was de Millie dress één van haar favorieten in de kast en dat zal met deze roze versie zeker niet anders zijn.


De mogelijkheid om te spelen met lijnen maakt deze stof net zo speciaal. Ik deed een poging om de witte lijn op het lijfje te laten doorlopen in de rok. De tricot valt ook net soepel genoeg om de ruffles te kunnen dubbelen, want de onderkant van de stof is wit.


De story van Lotte Martens is wat mij betreft een succesverhaal dat nog eindeloos mag blijven duren!


Stoffen: 1 paneel Bromelia 08, 1 meter Aronia 02, 1 meter Weave Mohair Uni Pink - Lotte Martens
Patronen: Millie dress - Mix it Make it11 opmerkingen:

 1. Dit is nu eens echt een geweldig mooi ensemble van naaisels! Ik krijg er een instant gezellige vibe van! De kleur van de aronia past prachtig bij Lila!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zalig, wat een mooie stoffen! Millie is een leuk patroontje he. ik heb er al een paar (varianten) van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi seg. je maakte er een echt prinsesje van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. This fabric is absolutely GORGEOUS!!! And I love how you used it for this dress. So sweet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemaal prachtig, maar dat kleedje is echt ongelooflijk mooi! (kan ik dat nu al reserveren om tweedehands te kopen :-) of ga je dat noooooit wegdoen, wegens te mooi)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Je mag mijn tegen de zomer altijd eens een berichtje sturen en als het dan echt te klein is, zal ik het pijn in het hart aan jou verkopen ;-)

   Verwijderen
 6. Waar kan ik dit patron aanschaffen aub

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het patroon is de Millie dress van Mix it Make it. Momenteel is Nicky het patroon verder aan het uitwerken en nadien komt het vermoedelijk terug op haar blog!

   Verwijderen
 7. Echt mooi, en alles combineert ook zo geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen