zondag 27 augustus 2017

Slow Sunday Paris: Imaia dress


Al weken hangt mijn laatste zomernaaisel op de kapstok te wachten op een zonnig weekend. Dit weekend kon ik mijn Imaia dress eindelijk aan!


Het Imaia patroon van Slow Sunday Paris is eigelijk bedoeld voor een top. Aangezien ik ruim genoeg stof had besteld besloot ik te verlengen tot een jurk. 


Ik naaide al eerder met een patroon van Slow Sunday Paris en ik ben grote fan van hun stijl. De soepele viscose van Atelier Brunette is ervoor gemaakt en zo werd mijn Imaia op en top Frans!


Het enige dat ik volgende keer zou veranderen bij het opnieuw verlengen tot jurk, is de rugplooi dicht stikken ter hoogte van de taille. Door het rekkertje in de taille valt de plooi niet optimaal. Dit is geheel te wijten aan mijn aanpassing en niet aan het patroon voor de duidelijkheid. Het is een super patroontje, kijk maar naar deze prachtige uitvoering van de top.


Patroon: Imaia top aangepast tot jurk - Slow sunday paris
Stof: Moonstone pink van Atelier Brunette - De Stoffenkamer


Inspiratie voor het maken van deze jurk vond ik bij Soft Gallery, één van mijn favoriete kindermerkjes. Zie hier de dochter in het bewuste jurkje, we moesten toch even twinnen speciaal voor de foto :-)


8 opmerkingen:

 1. Waauw, zo mooi! De stof ligt hier ook te wachten om te matchen met een bepaalde trui 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Helemaal fan van het patroontje ook, kende ik nog niet dus merci voor de inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige jurk en de stof is er ideaal voor. Helemaal jij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een jurk die jou echt prachtig staat !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Aangezien ik ruim voldoende stof had besteld", haha ;-) Ik koos voor mijn Moonstone ook voor een patroon met veel 'vallende' delen, gewoon omdat die stof zo zalig valt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jawadde zo sierlijk. Zo vrouwelijk. Prachtige jurk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heerlijk zomers op zo een druilerige morgen :)

  BeantwoordenVerwijderen