dinsdag 23 mei 2017

Editex fashion fabrics part 1 + tutorial Nore crop top with knotEnkele weken geleden viel er een leuk mailtje in mijn bus van Elien van Editex. Editex is een groothandel in modestoffen, dat zoveel meer in huis heeft dan de u welbekende La Maison Victor stoffen. Ik bracht een bezoekje aan hun familiebedrijf in Lier en keek mijn ogen uit!


Vandaag presenteer ik een eerste Editex zomeroutfit voor Lila! Ik koos een prachtige plissé in gebroken wit met fijne zilveren stipjes. Deze plissé heeft hele kleine plooitjes die je niet op z'n plaats moet houden tijdens het stikken. Je kan de stof eenvoudig rimpelen en aan een glitterelastiek stikken. Zomen hoeft ook al niet, de stof rafelt totaal niet. Hoera voor delicate feeststoffen, die zo vlot te verwerken zijn!


Wat ben ik jaloers op Lila's plissé midi rokje, ik wou dat ik het lapje voor mezelf reserveerde :-) Gelukkig is de stof nog beschikbaar in tal van winkels, zie onderaan voor enkele adresjes.


Het topje maakte ik uit een lieflijke roze tricot met structuur en fijn gaatjesmotief. Stay tuned voor een twinning top voor mezelf later deze week ;-) Ook de bloemenkroon maakte ik zelf uit van mijn laatste nog bloeiende Bloomon bloemen.


Het patroon van het topje is de Nore dress & T-shirt van Compagnie M, waar ik een crop top met knoop van maakte. Hieronder een korte fotohandleiding hoe ik het deed. De top was nog net op tijd klaar om hem in te sturen voor de Nore wedstrijd!


De prachtige stoffen zijn moeilijk te fotograferen. Van dichtbij zijn de fijne details van de tricot en de zilveren sparkle van het rokje pas echt goed te zien <3


En dan nu de beloofde tutorial:


Maak een Nore T-shirt zoals beschreven in de handleiding van Compagnie M, maar verkort het topje tot ongeveer aan de navel. Voeg een tailleband toe met een omtrek van ongeveer 80% van de omtrek van het topje naargelang de rekbaarheid van je tricot. Het voorste deel van je tailleband ziet eruit zoals bovenstaand patroondeel met een lange druppelvorm voor de knoop.


Knip 2x de voorste tailleband en 1x een achterste tailleband, die je kan dubbelplooien.


Leg de 2 voorste taillebanden met de goede kanten op elkaar en stik de volledige onderrand. Ik stikte het knoopgedeelte met de gewone naaimachine en de rest van de tailleband met de overlock om de rekbaarheid te behouden. Keer de voorste tailleband en duw hoekjes goed uit.


Stik de zijnaden van de voorste en achterste tailleband aan elkaar. Bevestig vervolgens de tailleband aan de top en stik vast met de overlock. Klaar!


Tricot: Editex - verkrijgbaar bij Room2BE (DE)
           Bestaat ook nog in andere kleuren dan roze, voor meer info contacteer Editex
Plissé: Editex - verkrijgbaar bij Fairy Tailors, Zick & Zack (DE), Stoffen Van Leuven
Patronen: Nore T-shirt - Compagnie M
                Patroonloze rimpelrok 
Bloemenkroon: zelfgemaakt met Bloomon
9 opmerkingen:

 1. Super knap Sylvia!!! Bedankt voor de tutorial. Zal ik die mee op de website zetten? Groetjes M

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo eenvoudig eigenlijk, dat knoopje, en toch ziet het er super gesofisticeerd uit. Top-outfit, weer helemaal mijn kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig alweer! zeker eentje voor op mijn lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is prachtig! Bedankt voor de tutorial!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wauw, ik ben weg van de stofjes! Helemaal mijn ding! En leuk extraatje zo aan de top 👍
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige stoffen!! Ik ben helemaal fan van wat je er mee maakte ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha ha, precies konijnenoortjes ... Leuk detail dat ik zal onthouden! Succes met je inzending!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi! Stik je de goede kant van de rok op de goede kant van de rekker zodat je vooraan geen stiksel hebt?

  BeantwoordenVerwijderen