donderdag 16 februari 2017

10 reasons to visit Namibia


1. De desolaatheid van de woestijn: Honderden kilometers rijden zonder een teken van leven. Geen mensen, geen dieren, geen planten, geen water. Het grote niks!


2. De Sossusvlei is een toeristische trekpleister in de Namib woestijn. De zandduinen beklimmen bij zonsopgang was een magische ervaring.


3. Etosha national park: In het grootste wildpark van Namibië loopt wel degelijk veel wild rond, maar het hart van het park is de eindeloze, witte Etosha pan. De zoutvlakte is zo groot dat deze witte plek zichtbaar is vanuit de ruimte.


4. Het wild: Plots een kudde olifanten op onze weg was één van de spannendste momenten van onze self drive safari's. In Erindi private game park zagen wij het meeste dieren, waaronder leeuwen, neushoorns, nijlpaarden,...


 5. Ongongo: Een ongerept zwemparadijs ontdekken na een helse rit met de 4x4 voelt dubbel zo speciaal.


6. Buitenbadkamers: Eén met de natuur in stijl! De Khowarib lodge was één van onze favoriete lodges, we verbleven er in een boomhut met buitenbadkamer.7. Vlees: Vegetariërs zullen het lastig hebben, want op het menu staat voornamelijk Oryx, wilde beest, zebra, kudu,...


8. Met de auto naar het strand: Langstrand is de plaats waar Angelina Jolie en Brad Pitt een hele tijd verbleven en waar ze ook bevallen zijn van hun dochter.


9. Boottochtje door Walvis baai: Zeehonden en pelikanen sprongen mee aan boord. Levi tours kunnen wij zeker aanbevelen.


10. De cheetah farm: Een aanrader voor de kids, wij bezochten Eldorado, een cheetah farm vlakbij de ingang van Etosha park.


Nog enkele praktische tips voor doehetzelvers die hun reis helemaal zelf willen plannen zoals wij. Onze directe vlucht vanuit Frankfurt boekten we met Namibia airlines. Lodges vonden we vooral op booking.com. Voor de familiekamers ben je er best vroeg bij. Door verschillende lodges te boeken bij eenzelfde keten zoals Gondwana kan je je voordeel doen. Onze 4X4, een Toyota Hilux vonden we bij advanced car hire. Ze hebben een excellent klantenservice bij pech, dat hebben we zelf een tweetal keer mogen ondervinden. Nog vragen, just shoot!5 opmerkingen:

  1. Wat een foto's, wat een reis. Ik kan geloven dat jullie genoten van de wildernis en de uitgestrektheid; ik had dat geluksgevoel zelfs al na twee dagen Nederlands sneeuwstrand!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw prachtige foto's. Het is duidelijk dat jullie ervan genoten hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bucketlist-materiaal! Prachtige foto's!

    BeantwoordenVerwijderen