vrijdag 30 september 2016

Ready for take-off


Zondag 2 oktober is het weer open bedrijvendag! Wij waren bij de gelukkigen en mochten dinsdag al in avant-première een bezoekje brengen aan de Belgische luchtverkeersleider Belgocontrol.


We kregen een rondleiding in het trainingscentrum en vanuit de controletoren hadden we een indrukwekkend zicht op de start- en landingsbanen. De prachtige zonsondergang gaf de avond een extra roze gloed.


Voor de rondleiding bij Belgocontrol dien je op voorhand te reserveren en helaas is de toer nu zondag al volledig volgeboekt. Niet getreurd er zijn nog meer dan 300 andere bedrijven waar je terecht kan.


Onze kids vielen sowieso uit de boot, want Belgocontrol laat kinderen pas toe vanaf 6 jaar. Vlakbij is er echter een alternatieve, voor iedereen toegankelijke activiteit: vliegtuigen spotten!


Met zicht op de controletoren, net naast de begraafplaats in Steenokkerzeel vonden we het ideale plekje. De vliegtuigen landden precies boven ons hoofd! Let wel op, de vliegroutes zijn sterk afhankelijk van de wind.Voor de gelegenheid maakte ik een "air hostess outfit" in Sabena blauw :-) Een half metertje plissé stof volstond voor 2 rokjes. Een glitterelastiek bovenaan en een rolzoom onderaan en we waren ready for take-off.


Dank aan Belgocontrol & Walkie Talkie voor de leerrijke avond!


Stof: plissé pastel grijsblauw bij Wild van stof
Glitterelastiek op rol bij Aliexpress

22 opmerkingen:

 1. Heb je meteen een hele rol elastiek besteld :-) ? Super geslaagde twinning !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog plezanter is een uitstap waar de kids iets te eten of te drinken kunnen scoren :-D Brouwerijen zijn altijd pliezant (ook voor de mama en papa!)

   Verwijderen
 2. Iemand in de naailes ging aan de slag met vermoedelijk exact dezelfde plissé, deze week was nog de vraag hoe het zoompje af te werken, ze zou voor rolzoom gaan ... ik zal haar dus al eens jouw heel toffe rokjes laten zien! Leve de 'Indian Summer', precies nog hoogzomer op de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Door de rolzoom krult de zoom wel en vallen de plooien minder plat, maar ik zag niet echt een andere optie.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 3. Prachtige rokjes! En dat uit een halve meter, aast niet te geloven.
  Jullie leuke t shirt passen er ook perfect op! Meer dan geslaagd!
  Verwijderen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gaan zondag met het hele gezin, want ik kon die dinsdag niet. Maar ik moest wel rap zijn. ☺️ leuke rokjes. Hier ligt ondertussen nog wat vliegruigenstof te wachten om geknipt te worden

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad mooie rokjes en knap gemaakt uit 50 cm! Heb je hiervoor een patroon gebruikt? Ik ben op zoek naar een patroon voor zo'n ogenschijnlijk) simpel rokje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De plissé stof wordt in de lengte geknipt bij Wild van stof. Ik kocht een lapje met plooien van 150 cm lang, maar slechts 50 cm breed (zonder de plooien open te vouwen). 2x 50 cm lengte was genoeg voor mij en 2x 25 cm voor de dochter. Hoe je dan de elastiek eraan stikt, dat legt Mina Dotter uit http://polkadotjes.blogspot.be/2013/05/diy-rimpelrokjes-op-elastiek-van-2-tot.html

   Verwijderen
 6. Leuk!! Ik heb hier nog een lap originele donkerblauwe Sabena-stof liggen. Geen idee wat en of ik daar ooit iets mee ga doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele mooie rokjes!!! En dat uit een halve meter? Bij welke verkoper op AliExpress kocht je die elastiek? Want het is wel hele mooie (en waarschijnlijk veel goedkoper dan die in de Veritas)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Hier de link van de rol elastiek https://nl.aliexpress.com/item/49mm-Gold-White-Elastic-Stretch-Webbing-Ribbon-Tape-Band-Belt-Applique-Sewing-Supplies-for-Cloth-Strap/32362299588.html?spm=2114.13010608.0.0.iTYssq

   Verwijderen
 8. prachtig, echt!! ik wil keigraag ook zo eens een plisse rok maken, maar nog niet het juiste stofje gevonden hier in Amerika... dit is zo een mooie kleur!!! ik moet er echt eens werk van maken :-) bedankt ook voor de tips hier in de comments! heel handig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. jullie 2 zijn de allermooiste tweeling!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. schoon rokjes en bij allebei schoon aan !!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. echt supermooi die rokjes! dat blauw staat jullie zo goed!

  BeantwoordenVerwijderen